top of page
בירה קלאסית קיבוצית
בירה לאגר ישראלית יחודית, מעניקה חווית שתייה יוצאת דופן.
משקפת את טעמי הבירות הצ׳כיות עם טוויסט מקומי ישראלי.
האופציה לבירה קלילה עם טעם נהדר המתאימה בכל עת ובכל מקום.
מבושלת עם דגן השעורה
מרירות: עדינה מאד
צבע: בהיר
כוהל: 4.9%
בירה עידו (חיטה)
בירת חיטה גרמנית אותנטית המצטיינת בטריותה ובטעמה היוצא דופן. מתכון הבירה מבוסס על בירה חיטה גרמנית והיא אידיאלית לכל אהבי טעמים של דגן החיטה.
בירה שבושלה לזכר רס"ן עידו שני, חובב בירה מושבע, שנפל בשבעה באוקטובר בהגנה על יישובי העוטף
מרירות: בינונית
צבע: ענבר
כוהל: 5.5%
תהליך הכנת בירות
כל הבירות מבושלות במבשלת שריגים. קצת על שלבי בישול הבירה.
מאשינג
הלתת נטחנת ומעורבבת עם מים חמים בתהליך הנקרא מאשינג. התהליך הזה מפעיל אנזימים בדגן שממירים את העמילן לסוכרים. בסוף תהליך זה אנו מכנים את הנוזל שקיבלנו תירוש.
הלתתה
זה השלב בו גרעיני הדגן מושרים במים, מונבטים ומיובשים.
התוצר הסופי בסוף תהליך זה נקרא לתת.
רתיחה
התירוש מבושל בערך שעה להשגת חיטוי ולחילוץ טעמים מהכשות.
קירור
לאחר הרתיחה, התירוש מתקרר מהר לטמפרטורה שבה ניתן להוסיף שמרים מבלי להרוג אותם.
אחסון
לאחר התסיסה, הבירה עוברת תהליך של אחסון שבו הטעמים מתעדנים ומתפתחים. תהליך זה יכול להתרחש בכלי התסיסה או במיכל אחסון נפרד.
תסיסה
התירוש המקורר מועבר לכלי תסיסה, ושמרים מתווספים. השמרים צורכים את הסוכרים בתירוש, מייצרים אלכוהול וגזים.
אריזה
לאחר האחסון, הבירה מוכנה לאריזה. זה יכול לכלול בקבוקים או חביות להפצה ולצריכה.
bottom of page